BoBat

open
× diensten merken over ons contact

DIENSTEN

Onderstaand overzicht geeft meer informatie over alle diensten welke BoBat aanbiedt. We hebben ervaring in elke aangeboden dienst. Op zoek naar een dienst welke er niet tussenstaat? contacteer ons gerust!

Onderhoud & herstelling buitenboordmotoren

BoBat is gespecialiseerd in het onderhoud van buitenboordmotoren. We beschikken over alle nodige documentatie en tools om het onderhoud en herstelling van uw buitenboordmotor op een professionele wijze uit te voeren. Hierbij volgen wij de voorgeschreven procedures van de motorfabrikanten. Hiervoor werken we nauw samen met de motorconstructeurs, we zijn dan ook trotse dealer van “worlds best 4-stroke”: Suzuki buitenboordmotoren. Ook uw Yamaha-motor leggen we in de watten als officieel Yamaha-service dealer. Deze dienst wordt standaard aan huis uitgevoerd zodat u geen tijd verliest aan reistijd. Nog niet overtuigd? Ervaar het zelf: Elke interventie zorgen we voor een uitgebreid beargumenteerd verslag van de uitgevoerde werkzaamheden. Zo weet u onmiddellijk in welke gezondheidstoestand uw motor is.

Navigatieapparatuur

Navigatieapparatuur is onmisbaar. De huidige techniek zorgt voor meer dan alleen navigeren van A naar B, het zorgt voor comfort en gemoedsrust. Wenst u een uitbreiding of een volledig nieuwe installatie? Geen probleem. Bobat is officieel Raymarine dealer  en gecertificeerd installateur en zoekt samen met u naar de geschikte oplossing. We zijn ervan bewust dat de installatie dan ook de grootste zorg verdient. Hiervoor gebruiken we enkel specifieke hoogwaardige installatiematerialen. Naast Raymarine leveren en installeren we ook B&G-systemen. We kunnen een kwalitatieve ondersteuning bieden door eigen gebruikservaring met deze systemen.

Rompbehandelingen

Het behandelen van uw romp is essentieel voor de levensduur van de romp. Daarnaast is een juiste behandeling op lange termijn kostenbesparend. Anderzijds heeft het dan ook geen zin om producten voor cargoschepen voor uw jacht te gebruiken. Betrouwbare, juist gedimensioneerde producten zijn nodig. De voorbereiding en applicatie van de producten zijn in vele gevallen nog belangrijker. Door trainingen georganiseerd door de fabrikant 'International' (onderdeel van Akzo Nobel) blijven we up to date. Akzo Nobel heeft tevens ervaring in de superjachten met hun 'AWL Grip' producten.

Administratie

U heeft uw droomboot in het buitenland gezien, maar u ziet al het papierwerk niet zitten? Geen probleem! BoBat heeft zich sterk gespecialiseerd in deze bureaucratie en heeft deze procedures dan ook in de praktijk ondervonden. Allereerst is er het transport naar huis. Vervolgens dient uw boot en aanhangwagen ingeschreven te worden. Hiervoor moet uw boot, motor en trailer vaak over de juiste papieren beschikken. Indien deze niet aanwezig zijn, kunnen deze ook bekomen worden. Ook uw telecommunicatieapparatuur moet geregistreerd worden en ga zo maar door. BoBat kan bijstaan met raad, maar kan deze taak ook volledig op zich nemen. Aan u de keuze.

Tube reparatie

Het merendeel van onze klanten zijn eigenaar van een RIB 'Rigid inflatable boat'. De opblaasbare tubes/banden zorgen voor excellente vaareigenschappen maar zijn tevens een zwak punt. De tubes bestaan in allerlei vormen, kleuren en materialen. PVC, Neopreen (gekend onder de merknaam Hypalon) en Polyurethaan zijn de meest voorkomende. Door onze gecertificeerde opleiding bij Zodiac te Frankrijk hebben we de nodige kennis en materialen om eerder vermeldde materialen op een kwalitatieve wijze te kunnen herstellen. Maar het gaat verder, voor zeer moeilijke herstellingen kunnen we raad vragen rechtstreeks aan de fabrikanten. Een goede voorbereiding en back-up zorgen voor een kwalitatieve oplossing volgens de voorschriften van de fabrikanten. Helaas is het soms constructie technisch niet mogelijk om een tube correct te herstellen. Dit met hoofdzaak wanneer de schade zich voordoet ter hoogte van hechtingsnaden. Daarom is het belangrijk dat we de te herstellen schade kunnen beoordelen. Er bestaat dan geen andere optie dan een compleet nieuwe tube te voorzien, worst-case uiteraard.

Boottransport

U wil uw boot transporteren, maar u heeft geen trailer, geen tijd, geen zin, niet genoeg ervaring? Uw auto kan/mag de boot niet slepen? Dan kan u bij ons terecht voor het transport van uw boot. Dit binnen geheel Europa. In tegenstelling tot andere transportbedrijven voorzien we transport tot en met 3,5 ton. Deze lage gewichten zorgen ervoor dat we een andere kijk hebben op de zaak. Zo kan het transport goedkoper en sneller plaatsvinden met de zorg zoals u de boot zelf zou transporteren. Dit binnen geheel Europa. Zowel over de weg als via het water (delivery). Contacteer ons voor een offerte.